Løpsinfo/reglement

Deltakere i Norgescup må ha gyldig lisens og medlemskap i klubb tilknyttet NMF, og NC er åpent for førere fra og med året de fyller 13 år. Konkurransen er i tillegg åpen for deltagelse fra Danmark, Finland og Sverige under forutsetning at disse innehar lisens som samsvarer med krav for deltagelse i Nordisk Mesterskap. De kan da delta i Norgescup og få poeng på lik linje med norske førere. Lisensen skal vises ved registrering

Supportklasser (Touring stock, touring FWD og M-chassis) er åpne for alle.

Kontaktperson:

Jonas B. Ramsrud, 92453745, jonas.ramsrud(a)gmail.com

Banen:

680m2 ETS-teppe og ETS-kopper.

Løpsoppsett:

Lørdag er det fritrening, deretter organisert heattrening med reseeding (der de tre beste sammenhengende runder er tellende) og tre runder med kvalifisering. Søndag kjøres fjerde kvalifiseringsrunde, samt finaler. Kvalifisering kjøres som round by round med 2 av 4 beste tellende. 2 av 3 beste finaler tellende. 1:12 track kjører heat på 8 minutter, de andre klassene kjører heat på 5 minutter.

Antall førere:

Det kreves minimum fem førere i den enkelte klasse for at løp i klassen skal bli avviklet. Er det ikke nok førere 1. mars 23:59 slettes klassen(e).

Påmelding: 

Påmelding gjøres på pamelding.honefossrc-klubb.no (MyRCM)

Påmeldingsavgift:

1:12 track modified, M-chassis og touring FWD: 500,- for senior, 250,- for junior (u16) og som tilleggsklasse.

Touring stock/modified: 750,- for senior og 500,- for junior og som tilleggsklasse. Påmeldingsavgiften inkluderer ett sett hjul.

Påmeldingen er bindende, og forhåndsbetales via Vipps (#98560 Hønefoss RC-klubb – Onroad). Dersom påmeldingen ikke er betalt innen påmeldingsfristen regnes påmeldingen som ikke fullført. Kan du ikke betale med Vipps, vennligst gi beskjed for å bekrefte at du likevel kommer og betaler ved oppmøte. Fullført påmelding bekreftes med at registreringen på MyRCM flyttes over fra venteliste og flagges som betalt.

Treningsavgift fredag (betales ved oppmøte): 50,-

Påmeldingsfrist:

Senest søndag 1. mars 23:59. Påmeldingen er fullført når betaling er gjennomført (eller avtale om betaling ved oppmøte er gjort). Etteranmelding innen 4. mars mot et gebyr på 100,-. Der hvor påmelding er gjort før fristen, men ikke (avtalt) betalt, fjernes påmeldte fra listene, og det regnes som etteranmelding dersom man allikevel møter opp løpsdag uten å ha sagt ifra.

Avbudsfrist:

04.03.2020. Etter denne dato refunderes kun startavgiften dersom dersom det oppgis en akseptabel og gyldig grunn, ref SR §7.5 og 7.6.

Premiering:

Pokaler til topp 10, juniorer og vinnere av underfinaler.

Reglement:

Konkurransen arrangeres i overensstemmelse med NMF/RSM sine nasjonale konkurranseregler, samt eventuelle tilleggsregler og sunn fornuft. Maks tillatt nominell batterispenning er 3,8v/celle. Maks spenning for alle klasser er 8,40v, med unntak av 1:12 track der maks spenning er 4,20v.

Kun tillatt med to komplette sett hjul. Det benyttes ferdig merkede enhetshjul (Volante 28). Disse skal benyttes i kvalifisering og finaler. Under trening som legger grunnlag for reseeding, skal det benyttes hjul av samme type, men ikke nødvendigvis et av de merkede settene (SR 22.1.1). Ett sett hjul er inkludert i påmeldingsavgiften, mens det kan kjøpes ett ekstra sett av arrangør for 295,-. Treningshjul kan også kjøpes av arrangør.

I touring stock skal det benyttes blinky ESC og 13,5t motor i henhold til EFRA/ROAR.

1:10 touring FWD benytter blinky ESC og EFRA-godkjent 17,5t motor. Følger ellers  regelverket til ETS: http://tonisport.de/eurorcseries/ets-rules-season-2019-20/

M-chassis følger regelverket til Minicupen.