Om oss

Dagens Hønefoss RC-klubb har sine røtter tilbake til 2006, da en kameratgjeng inngikk en leieavtale med kommunen og etablerte en bane for offroadbiler på Tyrimyra. I september 2012 ble klubben offisielt stiftet, og senere samme vinter ble klubben meldt inn i Norges Motorsportforbund, og gikk fra å være en kameratdrevet klubb til å bli et idrettslag. NMF er igjen medlem av det europeiske (EFRA) og det internasjonale (IFMAR) forbundet for radiostyrte biler. Dette medfører at medlemmer i Hønefoss RC-klubb kan løse lisens som tillater en å delta i både nasjonale og internasjonale statusløp.

Det er planer om å bygge et nytt utendørsanlegg for radiostyrt motorsport, for å samle både de som ønsker å drive med onroad og de som ønsker å drive med offroad. Inntil et nytt område er på plass, vil klubben fortsette å holde til på Tyrimyra. Banen her har et underlag av leire, og er for offroadbiler i skala 1:10 og 1:8.

Innendørs holder klubben til på Nordre Sørum gård ved Steinssletta. Her er det mulig å kjøre elektriske onroadbiler i skala 1:10 eller mindre, og anlegget er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Klubben har medlemmer av begge kjønn fra 2 til 81 år, og flere av disse deltar i forskjellige nasjonale og internasjonale konkurranser. De siste årene har klubben vokst til å bli en av de viktigste løpsarrangørene i landet. I 2016 fikk klubben sin første norgesmester, og i 2017 arrangerte klubben et NM for første gang.

Det første løpet i Ringerikshallen ble arrangert i 2016, og samlet rundt 60 deltakere. Året etter økte antallet til ca 70, før 85 stilte til start på klubbens første NM to måneder senere. I 2018 ble arrangementet utvidet med egen driftebane hvor publikum selv kunne få prøve seg, og totalt var rundt 90 biler i aksjon i løpet av helga. Med stor kiosk, lotteri, butikkstands og landets største innendørsbane av internasjonalt kaliber er dette sesongens høydepunkt for mange.

I 2019 økte antall startende til 95, mens neste vinter kom coronaen, og vi så 70 startende siste helg før landet stengte ned. I år er vi endelig tilbake med løp i Ringerikshallen etter en noen års avbrekk og avlyste løp.

Du kan finne mer informasjon om oss på klubbens hjemmeside.