Om oss

Dagens Hønefoss RC-klubb har sine røtter tilbake til 2006, da en kameratgjeng inngikk en leieavtale med kommunen og etablerte en bane for offroadbiler på Tyrimyra. I september 2012 ble klubben offisielt stiftet, og senere samme vinter ble klubben meldt inn i Norges Motorsportforbund, og gikk fra å være en kameratdrevet klubb til å bli et idrettslag. NMF er igjen medlem av det europeiske (EFRA) og det internasjonale (IFMAR) forbundet for radiostyrte biler. Dette medfører at medlemmer i Hønefoss RC-klubb kan løse lisens som tillater en å delta i både nasjonale og internasjonale statusløp.

Det er planer om å bygge et nytt utendørsanlegg for radiostyrt motorsport, for å samle både de som ønsker å drive med onroad og de som ønsker å drive med offroad. Inntil et nytt område er på plass, vil klubben fortsette å holde til på Tyrimyra. Banen her har et underlag av leire, og er for offroadbiler i skala 1:10 og 1:8.

Innendørs holder klubben til på Nordre Sørum gård ved Steinssletta. Her er det mulig å kjøre elektriske onroadbiler i skala 1:10 eller mindre på to baner, og anlegget er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Klubben har medlemmer av begge kjønn fra 10 til 75 år, og flere av disse deltar i forskjellige nasjonale og internasjonale konkurranser. De siste årene har klubben vokst til å bli en av de viktigste løpsarrangørene i landet. I 2016 fikk klubben sin første norgesmester, og i 2017 arrangerte klubben et NM for første gang.

Det første løpet i Ringerikshallen ble arrangert i 2016, og samlet rundt 60 deltakere. Året etter økte antallet til ca 70, før 85 stilte til start på klubbens første NM to måneder senere. I 2018 ble arrangementet utvidet med egen driftebane hvor publikum selv kunne få prøve seg, og totalt var rundt 90 biler i aksjon i løpet av helga. Med stor kiosk, lotteri, butikkstands og landets største innendørsbane av internasjonalt kaliber er dette sesongens høydepunkt for mange.

Du kan finne mer informasjon om oss på klubbens hjemmeside.